JSF

Toen het 1e kabinet Balkenende heeft de regering met medewerking van de uit 26 leden bestaande LPF Fractie het besluit er doorheen ‘gejast' om mee te doen aan de de ontwikkeling van een nieuw gevechtsvliegtuig.
800 miljoen euro in een project waarin het Amerikaanse Lockheed orders heeft beloofd maar niet heeft toegezegd. Er waren heel veel redenen om niet mee te doen. Al was het alleen al omdat de huidige F16 nog niet eens over de helft van zijn vlieguren is en technisch zo hoogwaardig is dat de piloten het pas na een jaar of tien goed in de vingers kregen!
De Amerikanen zelf hebben inmiddels een deel van hun bestelde JSF jes afgezegd en zijn technologisch alweer een paar stappen verder. Onbemande gevechtsvliegtuigen. De verwachte kosten voor de ontwikkeling zijn in die kleine twee jaar al met meer dan 20 procent overstegen. Zoals betrouwbare critici al waarschuwden. En als de toestellen over tien jaar worden geleverd krijgt Nederland een ‘uitgeklede kist'. De standaardversie, maar waarschijnlijk wel voor de prijs van complete woonwijk per stuk...
WAAR ZIJN ZE MEE BEZIG IN DEN HAAG?
Nou ja, dat vraag ik me al jaren af. Stop met de JFF NU!
Dat scheelt weer 7 miljard euro...toch.
We hebben er een paar jaar geleden al een LIEDJE over gemaakt...