November 2009 - Ik Wil Alles

ik-wil-alles.jpg

ik_wil_alles2.jpg

 

 
novemver 2009 - De klaterende bron van Chevadot

Toen wij in in de winter van 2002 voor het eerst op Chevadot kwamen werd de rust gemarkeerd door het geluid van een klaterende bron. Dat is al eeuwen zo.

Afhankelijk van het grondwaterpeil stroomt het water, soms een klein beetje, maar vaak riant, via een betonnen put die in het weiland ligt door een gres buis in de bak op de binnenplaats. In dit huis was het, sinds de bouw, de vaste watervoorziening.

We hebben nu ook water van het ‘stadsnet’. En de bron stroomt via de bak door naar het weiland achter het huis.  Luister maar even!

 
November 2009 - NIEUWE OUDE FILMPJES

NIEUWE OUDE FILMPJES

Op BobTV staan een nieuwe verzameling oude filmpjes zoals: Hakkubar , Villa BVD , De Raggende Manne stoppen , Scania , Gat in de markt ... en meer .

 
oktober 2009 - De meezing moevie van Sinterklaas!

De meezing moevie van Sinterklaas!

14 oktober in de bioscoop.

Overigens zijn er twee sinterklaasfilms in de bioscoop. Het lijkt erop alsof dat de publieke omroep niet kan achterblijven bij de ‘commerciele partijen’ die het kinderfeest steeds vroeger inzetten  om een mooie omzet te maken. Als u begrijpt wat ik bedoel..! Er zal zich in de herfstvakantie dus een strijd om het kijkertje gaan afspelen. Maar ik heb vast een belangrijke tip. De enige echte sinterklaas, zit in de meezing moevie. Ik weet het zeker, want ik was er bij!

Bekijk hier de trailer!

 
juni 2009 - KUNST

KUNST

Het is een beetje een stokpaard van me. De rol en functie van kunst in de samenleving. Weinig mensen hebben daar een duidelijk idee bij. Vermaak. Creatief met kurk. Een kunstenaar is een exhibitionist. Iemand die graag met zijn denkbeelden in de aandacht wil staan. Pitriet, macramé en kleurdozen zijn niet ver weg. Dat kunst  in Nederland een nogal marginale rol speelt wordt misschien het meest duidelijk doordat in Amsterdam drie van onze grootste musea, rijks-, stedelijk- en scheepvaartmuseum al jaren dicht zijn door verbouwingen. Het is niet duidelijk wanneer ze weer open gaan. Gaat nog wel een paar jaar duren. Ik vind dat een grote schande. Kunst verbroedert. Brengt ons bij elkaar. Kunst is de smering in de samenleving. In alle andere Europese grote steden neemt kunst een zeer prominente plaats in, omdat ze het daar kennelijk wél begrijpen. In Nederland halen we onze schouders op. Misschien moet je daar ook wel niet te veel over zeuren. Het zit er gewoon niet in bij ons. Kunst lijkt ook meer het terrein van de gegoede elite. Op zondagmiddagen, keurig  gekleed met een glas Prosecco.


De gewone mens heeft niks met kunst.


Een heel helder en mooi voorbeeld van de verbindende factor van kunst,  is  de plastische fontein die dit voorjaar is heropgebouwd op het KNSM eiland, Zeeburg Amsterdam. Het gonst in de buurt. Mensen lopen er speciaal voor om. Kinderen komen kijken. Een levendig, inspirerend tafereel getiteld ‘Amphirite’. Een nogal vochtig waterspektakel wat de fantasie doet prikkelen. Maker is de in België geboren kunstenaar Albert Termote. Het stamt uit 1956.


 Ga daar maar ’s kijken!


 
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 5 van 15