WE WISTEN HET EIGENLIJK OOK WEL!

We wisten het ook eigenlijk wel!

De aap uit de mouw.

Minister Verhagen van buitenlandse zaken windt er geen doekjes om. We moeten overwegen om, met onze militairen, in Afghanistan te blijven omdat de Amerikanen dat willen. Als we nee zeggen worden ze boos en mag Nederland niet meer voor in de klas zitten.

Niet meer mee doen met de G 20. Niet meer naar het Witte Huis. The Oval Office. Het zou enorm effect hebben op onze export. Het zou de economie schaden.  Dus wat we daar eigenlijk doen maakt niet zoveel uit. Alle deskundigen zijn het er inmiddels over eens;  we hebben daar niks te zoeken en al helemaal niets te winnen. Nederland doet mee ‘omdat de Amerikanen het willen!’. Hebben we daarom ook ingestemd met politieke steun aan de inval in Irak? Medeverantwoordelijk voor ruim 600.000 slachtoffers? Omdat we zo graag willen meedoen met de imperialistische politiek van de Amerikanen die in hun megalomane denken ook de financiële wereld crisis hebben veroorzaakt?

Het lijkt zelfs een beetje op de ‘persoonlijke ambitie’ van Jan Peter Balkenende. Gezellig, bevriend met wereldleiders. Ondanks zijn zwakke optreden als MP, (zoals jij zichzelf graag noemt),  lekker meedraaien en meelopen op het wereldtoneel.

Zit natuurlijk graag in het vliegtuig. Lekker rondrijden in een gepanserde BMW.

Ik zal blij zijn als die man weg is.